Újra dübörög a basszus!

November harmadik hétfőjén kerül megrendezésre a NoPop! nevezetű rendezvény, amely mentes lesz ezúttal is a tömegzenétől.

Techno, dubstep, break beat és drum and bass és minden ami belefér.

Darts, Dunaújváros.
2011.11.15.

 

A felvezetésben, a techno ágról szakadt Flasbeat kalauzol minden kedves résztvevőt az elektronika érdekes, és olykor veszélyes vizeire. Kísérletező temperamentumába nem csak a négy negyed fér bele, így érdemes korán érkezni. Lesz meglepetés! Őt követi Pez_Agent aki szintén nem megy messzire az underground irányvonaltól. A dubstep, grime, és breakstep kedvelői régi és új basszusfutamokkal találhatják szembe magukat. Érdemes felkészülni, hiszen mélyre zuhanunk! Ahonnan még éjfél előtt hamar felkapaszkodunk, hiszen máris a második alkalommal egy kedves vendéget láthatunk köreinkben. A Crime Beats szülőatyja, és oszlopos tagja Lada érkezik hozzánk, hogy a tört ütem szerelmeseit lágy dob basszus kombinációval táncolásra, és mosolyra fakassza. Őt követik a régóta tevékenykedő New City Bass-szesek, Nephilim és Eliadesz. Aki előzőleg volt tudja, hogy ők se sokat teketóriáznak, ha a gyors váltásokról, vagy a tempófokozásról van szó.

No, de hiba minden szó, el kell jönni, megnézni, meghallgatni, és egy kicsit felpörögni a hét elején!

     A buli 


A második alkalommal megrendezett, No PoP! elkezdte beváltani a hozzáfűzött reményeket. A buli elején a kíváncsiskodó vendégek nagy tombolást nem műveltek, de aztán az idő előre haladtával egyre inkább kezdett forrósodni a hangulat.

Az eredeti időponthoz képest kicsit később, de annál nagyobb vehemenciával kezdett Flashbeat a tőle megszokott final scratch technikával.  Az ifjú Médiatechnológus a minimalista és ez elektro ütemekre helyezte a hangsúlyt.  A fülbemászó prüntyögések, és négynegyedes dobok egészen eklektikus élményt nyújtottak (’Format B – Gospel', ’John Lagora - Shitbar ). A szett vége felé már a komolyabb, és mélyebb (techno) hangzások is előtérbe kerültek. A váltásra fél 11 körül került sor. Pez_Agent a „régi idők” dubstepjét (Skream, Coki, Benga) aktualizálta.  Ugyan az előzőekhez képest kevésbé voltak dinamikusak a keverések, mégis a földbe döngölő basszusfutamok, és az olykor megdöbbentő hangbetétek igazán autentikussá tették a nagyjából egy órás játékát. 

A stafétát Nephilim vette át, innentől kezdődött a törtütem szekció. Nála a megszokott komolykodás került előtérbe, ami aztán hamar átcsapott valami feszesebb, csavarósabb neuro jellegű szelekcióba. A teljesség igénye nélkül, néhány gyöngyszem az estéből:Rockwell - Dj Friendly Unit Shifter’, ’BSE & Nymfo - Kempi. A folytatásban a születésnapos fiú, vagyis Eliadesz szeletelt tovább. Merész váltások, és vegyes hangzás világ, amit Ő képviselt. Ugyan csavard  fel a szőnyeget-re nem emlékszek, - mint egyesek -, de ’We want your soul’-ra biztosan tomboltam…
A továbbiakban egy kedves vendég andalította a nagyérdeműt, dallamos liquid funkkal.
A székesfehérvári légiós nem más volt, mint Lada –ez úton is köszönjük Neki a részvételt. S volt ad hoc módra Solarcube produkció is, amiről már sajnos lemaradtam, mivel a reggel 8-as zárthelyire be kellet mennem (úgy, hogy aludtam előtte).

Köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével emelte a színvonalat, és egy kicsit kiszakadt a kedd-szerdai mókuskerékből. Idén már „csak” a New City Bass szolgál majd „underground” hangzással, de jövőre újra találkozunk. 

G a l é r i a . . .

 A képekért köszönet: DSPIC & Nephilim

A bejegyzés trackback címe:

https://pez-potyi.blog.hu/api/trackback/id/tr262439108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iipepeii 2010.11.16. 07:47:48

Peti?! Te régóta zenélsz?

Pez_Agent 2010.11.16. 10:57:04

Régóta próbálkozom, meg kisebb összejövetelek alkalmával szoktam játszogatni. De van még mit finomítani.
: )

iipepeii 2010.11.16. 21:41:14

Hát hajrá! Bár az első kommentemet visszaszívom, mert most belehalgattam a megjelölt "műfajok" egyes darabjaiba és ezek után az említésüket zeneként, erősnek találom. Nagyon meglepett, hogy ilyet hallgatsz. Semmi szemrehányás, félre ne értsd, de személyszerint falramászom ezektől és valamiért egyáltalán nem ilyennek képzeltem az ízlésedet. Azért csak sok sikert és néha hallgass zenét is! :)

U.i.: Mellesleg a délutáni kérdéseidre írtam választ.

Pez_Agent 2010.11.20. 18:13:08

Köszi Pepe a jókívánságokat. Mire számítottál, hogy hétfőnként sramli zenekarral szórakoztatom a nagyérdeműt? :D

iipepeii 2010.11.22. 23:03:45

A nyári Diáknapokon bizony sramli zenekarral ébresztettek minket. Zseniális volt. Sosem haragudtam kevésbé hangos ébresztőkre.

Pez_Agent 2010.11.23. 14:52:15

Ezt lehetne folytatni ezt a szokást. Nálunk bányásznapkor van mindig ilyen, 6-kor. Az is feeling
süti beállítások módosítása