dsc_0165.jpgGyógynövényekről, és azok szárított alkalmazásáról (drogokról), illetve hatásairól tartott előadást Molnár Imola természetgyógyász-fitoterapeuta, a pilisvörösvári Szív-varázs közösségi térben, amely egyébként ekkor ünnepelte egy esztendős fennállását is.

A kurzus kora délután kezdődött, autentikus környezetben, ahol a frissítő tea mellé mentás-csokis kekszet lehetett majszolni, esetleg friss medvehagymát rágcsálni. A prezentáció során megismerkedtünk a különféle hatóanyagokkal, hogy melyik növényt szokták összekeverni jellemzően egy másik fajtával, vagy, hogy miért fontos a latin neveket is megtanulni, felismerni bizonyos esetekben.

Magyarorszdsc_0164.jpgágon nagyjából 530 féle gyógynövény található, és ezeknek a szárított, hatóanyag tartalmú részeit hasznosítjuk általában (ezt nevezik drognak). Az előadás folyamán megtudhattuk, hogy ajánlott a föld feletti részeket (levelek, szár, virág, stb.) délutánonként gyűjteni, mivel ekkor magasabb szénhidrát tartalommal rendelkeznek a betakarított részek. Ugyan ez érvényes (hatványozottan) a telihold időszakra, mikor különösen érdemes elindulni és begyűjteni kisebb-nagyobb adagokat a szükséges növényekből.

A sok információt aztán szépen lassan emésztgettük, de a foglalkozás második etapjában már inkább gyakorlatiasabb jellegű kihívásokkal kellett foglalkozni. Ugyanis ülőfürdőhöz, és immunerősítéshez készítettünk teakeveréket, illetve köhögésre kakukkfű szirupot.

dsc_0166.jpg

Összességében nagyon élveztem ezt a kellemes, szombat délutánt, és bámulattal hallgattam az előadót, aki nagy szeretettel beszélt végig a növényekről, és hatásaikról. A jóleső érzés, és a gyógynövények bölcsességével vettünk búcsút a központtól, ahol az évforduló ünneplése éppen kezdetét vette…


Köszönjük a lehetőséget!

A bejegyzés trackback címe:

https://pez-potyi.blog.hu/api/trackback/id/tr188510226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása