Az idei évben viszonylag korán elkergették a telet a busók, így már február 9-e után véget ért a farsangi szezon, és lehet készülni a Húsvétra.
Na, azért ennyire ne szaladjunk elébe a dolgoknak. Szóval, mint már sok éve, idén is szervezett a Dunaújvárosi Főiskola Egyetem nagymultú asztaltársasága, a CSAK túrát húshagyó keddre, hogy a kereplős, maszkos, szőrös busókkal együtt lehessen melegebb éghajlatra küldeni a hideg telet.

Annak rendje, és módja szerint kis csapatunk nekilódult, és Mohács felé vette az irányt. A buszozás kellemes (családias) hangulatban, nótaszóval telt, így már fél három magasságában a Kolos tér közelében meg is álltunk, és vegyültünk a gyülekező tömeggel. Ahol aztán szépen lassan csatarendbe álltak a prémes, agancsos busók, és persze melléjük az arcukat takaró sokác lányok.

Az ágyúdörrenés, kereplő zaj és az egyre erősödő népi ritmusok kellemes farsangi, fesztivál hangulatot teremtett ezen a tavaszias kedden. Ezt fűszerezte meg a levegőben terjengő kürtöskalács és kenyérlángos illatfelhő egyvelege. A főtérre érkezvén lehetett tovább nézelődni, táncolni, pálinkát kóstolni, (forralt)bort inni, vagy megnézni a közelben tanyázó fülesbaglyokat, amelyek a Duna-parton gubbasztottak egy hatalmas fán..

No, idáig nem jutottunk, csak a DM-el szemben lévő borospincéig, ahol néhány fröccs/sör elfogyasztása közben ifjú busókkal ismerkedtünk, és egy ad hoc czé-czó is kerekedett. Illetve megtudtunk, hogy miként kell busóvá válni.

- Hogy lesz az emberből busó?
- Úgy, hogy megiszod ezt a bort!

Tehát ilyen egyszerű ez, kérem szépen! Az eszmecserét követően igyekeztünk a Széchenyi térre, ahol már a máglyagyújtás megtörtént, és füstté vált a téli hideg egy része. Ezt követően lassan a busz felé vettük az irányt, itt néhányan várakoztak már, és hét óra után picivel el is indultunk, de sajnos a busz megadta magát. Így kénytelenek voltunk várni órákat a felmentő seregre, akik csak később érkeztek meg, de végül visszatértünk Dunaújvárosba épségben.

 

 

Összességében nagyszerű hangulatú busójárásnak lehettünk szem- és fültanúi, ami több dolog miatt is emlékezetes marad sokak számára. Köszönjük hát a lehetőséget!

 További képek...

A bejegyzés trackback címe:

https://pez-potyi.blog.hu/api/trackback/id/tr728382974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása