Fogmosás teljes elmével

2012.10.18. 11:30

IMG_4458.jpgA mindennapok során, ha naponta kétszer szánunk egy kis időt, hogy pontosan azzal foglalkozunk, amit csinálunk már jelentős lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy az adott műveletet hatékonyan véghez vigyük.

Ilyen napi rutin és kihívás lehet a fogmosás. A szokásos fogdörgölésből szertartást, meditációt csinálhatunk, ha helyes a figyelmünk.

Mielőtt nekifogsz a fogmosásnak, állj meg a csap előtt, s vegyél 5 mély lélegzetet, az orrodon keresztül. Lassan, nyugodtan. Ezt követően csak figyeld meg lélegzeted ritmusát, tempóját. Ez nagyjából még olyan 8-10 lélegzetet jelent. Ez idő alatt (nagyjából egy perc) tudatosítsd magadban, hogy most fogat fogsz mosni, és ez tisztító, és üdítő hatású lesz!

Vedd kezedbe a fogkefét, és a meg szokott módon kezd el dörgölni a fogaidat, közben pedig figyeled légzésedet. Lent, fönt, jobbra, balra suvickold szép kis fogaidat. Ezt nagyjából 10-12 lélegzetvételig csináld. Ezt követően jöhet az öblítés (egy kis vízzel vegyítve tovább tisztítjuk fogsorunk), és ha szükségesnek érzi az ember nyomjon újabb kis adag fogkrémet a kefére.

Mielőtt elkezdődne a második etap, cseréljünk kezet. Jobb kezesek bal kézzel, illetve fordítva folytassák a gyakorlatot. Ez segít szintézisbe hozni a két agyféltekénket. Az időtartam ugyan az, és a módszer is egyéni. A mozdulatsor végeztével jelentsük ki (akár hangosan is), hogy fogaim tisztán ragyognak, egészségesek, jól harapnak, köszönöm!

Nagyjából 3 percet szántunk a napunkból erre a részére, ennyit megérdemel az ember! Ezen kívül, ha valakit fogfájás, ínyvérzés, vagy más torok, gége problémák bántanak, - vagy egyszerűen csak szeretne jobban feltöltődni. Ez egy nagyszerű alkalom, hogy gyógyító segítséget kérjük. Fogmosás közben kérjük meg Rafael Arkangyalt, hogy gyógyító energiájával tisztítsa meg torokcsakránkat, és segítsen a gyógyulásban, majd mondjuk érte köszönetet. Ilyen egyszerű! 

A bejegyzés trackback címe:

https://pez-potyi.blog.hu/api/trackback/id/tr44855972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása