Ragyogó napsütéses időben vettük az irányt Klastrompuszta felé, március 14-én délután. A Pilis nyugati felére kapaszkodtunk egészen a Legény-barlangig, illetve a közelben lévő Leány-barlanghoz is át mentünk.

A két barlang(nyílás) egyébként az Ariadne-barlangrendszerhez tartozik, amely Magyarország harmadik leghosszabb barlangrendszere.
Innen visszaindultunk, és a Kémény-szikla felé vettük az irányt. Egyre csodásabb panoráma, csordogáló erecske, kaptatós mélyedések.
A végeredmény lenyűgöző; megéri pihenni, és legeltetni tekintetünket a környező táj szépségben, amely egészen a Dunáig bepillantást enged bársonyos domborulataiba.

A nagyjából három órás elfoglaltság végére kellemesen elfáradtunk, és örömmel nyugtáztuk, hogy azért közel 7 kilométert sétáltunk az egészségünk megőrzésének érdekében. És 12 év után eljuthattam végre a Legény/Leány barlanghoz. :)

 További fotók.

A bejegyzés trackback címe:

https://pez-potyi.blog.hu/api/trackback/id/tr298479534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása