Az Abbey Road, London észak-nyugati részén található, Westminster megyében. Az 1970-es év előtt csupán az EMI (a világ negyedik legnagyobb lemezkiadója) hangstúdiója miatt volt ismert, és érdekes a vidék. Viszont, a ’69-es évet követően, mikor a Beatles rögzítette az utolsó (az utcával azonos nevet viselő) stúdióalbumát, és fotó formájában is megörökítette  (augusztus 8-án) a környék egyik jellegzetes gyalogos átkelőjét, már, mint turisztikai látványosság szerepel az útikalauzokban.

 

 Azóta, napi szinten látogatják a turisták, hogy hasonló fotót reprodukálhassanak, mint annak idején a négytagú zenekar. Ezt, sajnos nem mindig egyszerű kivitelezni, mivel az utca igen fontos közlekedési útvonal manapság is, és biztos vagyok benne, hogy igen bosszantó lehet, mondjuk az itt közlekedő buszsofőrök számára ez az állapot. De, nagyon nem lehet mit tenni, mivel 2010 óta az állam műemlékké nyilvánította a zebrát, így egy darabig még biztos, hogy nagy gyalogos forgalomra lehet számítani a kereszteződésnél.

 Aki Londonban él, és nem szeretne túl cifra hétvégi (day off day) programot csinálni magának, de mégis ellátogatna, és megnézne valami érdekeset, annak melegen ajánlom ezt a helyszínt. Tényleg nem ígérhetem, hogy könnyű lesz jó fotót készíteni, de csipetnyi kultúrprogramnak kiváló látnivalót kínál a híres Abbey Road.

Néhány további kép.

A bejegyzés trackback címe:

https://pez-potyi.blog.hu/api/trackback/id/tr7411956269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása