A Dub Phase csapata rendesen megdöngette októberben a DunaFitt pincéjét; a fővárosi csapatból Gumilap, Confused és Mc Fedora tette tiszteletét a Dunai Vasmű hazájában, Dunaújvárosban. A csapattal együtt érkezett a méltán híres Funktion-One hangrendszer is.

Ráhangolódó mély dubokkal kezdte rozsomák tesztelni a Dub Phase Sound Systemet, amely ekkor még csupán félgőzzel üzemelt. De remek táptalajt nyújtott olyan zenék kibontakozásához, mint például: Indiji - machine dread-je, vagy mondjuk Mono - In the half light Clearlight remix-sze. De más komolyabb darabok is teret kaptak az este folyamán (Dj Madd - Gunshot Riddim).

Később a betegséggel küzdő Sackraff is beállt a keverő pultba néhány szám erejéig, de csupán megvillantotta magát, nem akart túl nagy szerepet vállalni az estéből.

Ezt követően viszont komolyabb váltás következett, ami a hangerő növekedésével is érezhető volt, illetve, hogy az egyre fokozódó tempót egy kellemes női hang kezdte el kísérni. Ekkor már a Mediahack formációból jól ismert Confused pörgette a lemezeket, aki saját szerzeményekből is bőven pakolt: Hexagon, Fallen Kingdom, Shining. A 6000 W-os rendszer csúcsrajáratását Gumilap folytatta, akit remekül egészített ki Mc Fedora; bár nagyobb vehemenciával is „szónokolhatott” volna, véleményem szerint.

A levezetés Eliadesz osztályrésze maradt ezen az estén, aki tartva a felfokozott hangulatot és ütemet foglalta keretbe a történéseket, néhány trap különlegességgel kiegészítve.

Köszönjük a különleges estét az Union Treibe csapatnak!

További képek az estéről...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Most pedig néhány válasz az este egyik házigazdájától, rozsomáktól, akit a buli előtt faggattam:

P:

Mióta hallgatsz dubstepet, mióta foglalkozol lemezlovászkodással?

rozsomák:
A zene mindig is az életem nagy szerelme volt, rengeteg stílust kipróbáltam, de 2008ban hallottam dubsteppet először életemben. Akkor még nem tudtam, mi az amit hallok, de tudtam, hogy ez az amit kerestem és hallgatni akarok. Rá egy évre kezdtem el zenélgetni. 

P:
Az Union Tribe-ig vezető úton melyek voltak a nagyobb mérföldkövek életedben, amik meghatározták a mostani stílusod, érdeklődésed?

rozsomák:
Talán a Dubstep Hungary csoportot tudnám említeni, amiben szinte az egész hazai szcéna képviseltette magát. Rengeteg új zenét ismertem meg minden egyes nap, óriási inspiráció volt.

P:
Mit takar az Union Tribe, kikből áll, hogy formálódott, mi a célotok a közösséggel?

rozsomák::
Két formációt olvasztottunk egybe, a Drum Fusion-ből érkezett Reduktor és Eliadesz, illetve a Colors of Sounds-ból Sackraff és jómagam.
Külön-külön is jó pár "nagyszabású" bulit tudhattunk magunkénak, de eljött az a pont, mikor úgy éreztük, hogy egy ilyen "kis" városban, célszerűbb összefogni, és nem egymásra, hanem együtt szervezni.
Célunk olyan emberek megismertetése a basszusnehéz zenékkel, akik amúgy populáris zenéket hallgatnak, és hiszem hogy jó irányba tartunk, hiszen egyre több a pozitív visszajelzés felőlük.
Persze a visszajáró vendégeknek is igyekszünk mindig a kedvében járni kedvenc régi "slágereikkel".

P:
Milyen a dunaújvárosi parti élet?

rozsomák:
Rosszat nem szeretnék most mondani, de nagy baj van ilyen téren.
Kevesen látják úgy, hogy lehet itt is nagyot bulizni, és inkább Budapestet részesítik előnyben.
Ezen a hozzáálláson igyekszünk változtatni, jobb esteket szervezni, színes és izgalmas vendégekkel. 

P:
Mik a kedvenc aktuális zenék amiket valószínűleg hallani is fogunk az este, illetve Te foglalkozol-e zenekészítéssel, lesznek e saját zenék?

rozsomák:
Egyenlőre nem foglalkozom zeneszerkesztéssel, de a hosszú távú tervek között van.
A kedvenc zenék nálam mindig az aktuális zenék, hiszen egyre több nagyszerű, friss hangzású fiatal producer van, persze van pár örök kedvenc, pl. Truth, Mala, vagy éppen Kromestar.
Szombaton leginkább a súlyos mélyeket tartalmazó zenék lesznek előtérben, hiszen a szombati vendégünk a 6000 Wattos DubPhase SoundSystem lesz, amin azok a zenék igazán nagyot tudnak szólni. Szinte már földönkívüli élmény lesz. 

Végül, de nem utolsó sorban egy kis rövid összefoglaló mozgóképekben is, amit ez úton is köszönünk szépen Kovács Szilárdnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://pez-potyi.blog.hu/api/trackback/id/tr406860329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása